Пространство и място

Без съмнение, всички кучета стават много по-добри, когато живеят в тесен контакт със стопаните си. затова идеалното положение е стопаните да гледат кучетата в дома си, с добавка на закрита телена колиба. Това е много полезно, когато дресирате кучето вкъщи. Освен това кучето има място, където може да си почива на спокойствие и в безопасност. Ако решите да държите кучето си в къщата, оставете го да свикне да спи в кухнята, където подът е покрит с теракот или линолеум. Така, дори вследствие някакви стомашни проблеми кучето да направи беля, вие няма да сте настроени убийствено. Едно дресирано вкъщи куче никога не бива да бъде гълчано за някоя пакост, която не е могло да не направи, тъй като не е имало кой да го пусне навън.
Днес на пазара за кучешки стоки има Всякакви легла и кошници. Изборът ви зависи от личните ви предпочитания и парите, които искате да похарчите. кръглите кошници за кучета са неподходящи. Те карат кучето да спи в свито вместо в изпънато положение, като последното е естествено и позволява на кучето по-добре да си почива.
Ако не желаете да купувате кучешко легло, съвсем просто е да си направите сами такова вкъщи, като трите страни са от дърво, а дъното е или от дърво, или от здрави ленти, като за тапицерия. Постелките за спане трябва да са или подплатени или да представляват сгънато кучешко одеяло. Всяко куче трябва да има две одеяла, които да перете доста често, за да бъде леглото чисто и да ухае приятно. Този тип легло е подходящо за средно големи териери и по-едри кучета. Обикновено дребните кучета предпочитат закритите колибки. Можете да си направите колибка и сами, от дървена кутия, по съвсем същия начин, както заешки кафез.

 

Иточник





{START_COUNTER}