Външни колиби

       Ако развъждате, и то доста, кучета, очевидно трябва да ги гледате във външни колиби.
Стопанинът, който ходи на работа и отсъствува дълги часове всеки ден, обаче, винаги е изправен пред един тежък проблем. Изглежда несправедливо обстоятелствата да лишават някой, който обича кучетата, от тяхната любов и компания.
животът на само куче е нещо като живота на единствено дете. Добре е да помислите, дали не е възможно да гледате две кучета, които да си бъдат другари. Една колиба, където кучетата могат да си играят заедно, е идеална. От друга страна, ако е възможно да гледате само едно куче и го държите вкъщи, възниква проблемът какво ще стане, ако бедното животно има разстроен стомах и не може да излезе, за да се облекчи. Едно обучено вкъщи куче ще се измъчва от угризения, ако това се случи. Ако, от друга страна, това се случи на куче, обитаващо колиба, в помощ ще дойде улеят и няма да има щети.
Разбира се, оборудването на колибата зависи от породата куче, която искате. Една немска овчарка, например, има устойчива на метеорологичните условия козина и може да издържа на студ, стига да е на сухо, защитено от течение място. за разлика от нея, късокосместото куче ще страда, ако не е на много по-топло.
Естествено, охранителните задължения се изпълняват по-добре от кучетата, гледани вътре. Малцина крадци биха нападнали къща, в която знаят, че живее едро или средно голямо куче.
Ако обаче собственикът на кучето трябва да отсъствува през по-голямата част от деня, то кучето трябва да има външна колиба и да се разхожда преди стопанинът да излезе сутрин и след като той се прибере вечер. Според някои такова положение е жестоко, но кучетата бързо свикват с рутината и стотици изложбени кучета живеят по такъв начин. кучето би трябвало да получава своето през уикендите, ако може да бъде със стопанина си през по-голямата част от времето и, особено, ако го пускат в къщата.

 

Източник

{START_COUNTER}