Грижи за възрастното куче

ВЪЗРАСТНОТО КУЧЕ
   
http://www.reklamator.com/pi/ZlL5gdBnkk20070711155728.jpg    Продължителността на живота на кучето зависи от толкова много фактори: от дома, в който живее кучето; от това, дали е разумна диетата му, дали се движи достатъчно и е разумно слабо. Също така тя зависи от размера на кучето. Дребните породи живеят по-дълго от едрите.
Не забравяйте, че с възрастта кучетата се нуждаят от по-малко движение и от много по-малко храна. Те спят продължително и стопанинът не бива повече да кара кучето да ходи на дълги разходки, ако то не изглежда склонно на това.
При женските кучета следете внимателно периодите на разгонване и обръщайте внимание дали отделят лошо миришещи секрети. Пиометрата е много разпространена при застарелите кучки и може да бъде фатална. Пиометрата представлява възпаление на матката, при което вътре се задържа гной, която причинява остра инфекция, ако не се премахне или с антибиотици, или, много често, с операция за отстраняване на женски полови органи, известна като частична или пълна хистеректомия, в зависимост от това, кои органи се премахват.
Много хора се питат кога кучките престават да се разгонват. Отговорът е, че при тях няма менопауза такава, каквато я познаваме, и кучката продължава да се разгонва докато е жива. Това, разбира се, не означава, че женските кучета непрекъснато са в състояние да се размножават. Често те отказват да имат кученца няколко години преди да са наистина стари.
Човек трябва да следи старите кучета за слепота и глухота. "Има хора, които гледат кучета, чието зрение почти напълно е изчезнало. Дали това е жестокост или милосърдие е спорна тема.
Глухотата обаче не е от същата категория много от глухите по рождение кучета напълно подлежат на обучение и могат да се радват на живота като нормалните кучета.
Някои кучета започват да се изпускат и се разраняват от урината, която постоянно се стича по задната им половина. Това е неприятно както за стопанина, така и за кучето. След като потърсите професионален съвет дали има лечение за този проблем и ако установите, че отговорът е отрицателен, може би животното трябва да бъде приспано. Такива кучета не могат да спят в къщата без постоянна смяна на спалното им бельо и дори и тогава миризмата е ужасна. Те пият извънредно големи количества вода, което обикновено говори и за бъбречна недостатъчност, и, като цяло, животът на кучето не е много радостен.
Когато дойде време да вземете решение дали да сложите край на живота на кучето си, помолете ветеринарния си лекар за някакво приспивателно, което можете да сложите в храната на кучето. Така кучето ще заспи по естествен начин и в собствения си дом и тогава можете да извикате ветеринарния лекар, за да инжектира той фатална доза. кучето нищо няма да разбере и нищо няма да почувствува. Вие дължите това на един верен приятел, така че не бягайте от задължението си, колкото и ужасно да е то за вас.

Източник

{START_COUNTER}