За разгонените женски

РАЗГОНЕНИ ЖЕНСКИ КУЧЕТА
В днешно време е установено, че прилагането на хлорофил в големи дози е изключително ефективно за предотвратяване на това, мъжкото куче да улавя силната миризма, излъчвана от разголената женска. След като започнете да давате хлорофил на кучките, съгласно указанията, те могат да бъдат извеждани спокойно и без да ги задирят мъжки. Така някои хора водят женските си дори на изложения (с изключение на изложбите за послушание, които са забранени за разгонени женски кучета според правилата на кучешките клубове) и кучетата там напълно пренебрегват присъствието на кучките.
http://217.9.237.213/i/292307_1.jpg
Човек поема ненужен риск, ако не ограничава кучката по време на последните пет дни от периода на разгонването, поради факта, че самите кучки са изключително предизвикателни към всяко куче на този 8а*ен етап и правят всичко възможно да привличат мъжките.
количеството хлорофил, което се дава, зависи напълно от размера и теглото на кучето. Приложени са указания и всеки собственик на женско куче трябва сам да установи от какво се нуждае конкретната женска. Веществото е напълно безвредно, така че не се тревожете, ако дадете свръхдоза.
Винаги помага, ако миете външните полови органи на кучката с хлорофил, разтворен в спирт, два или три пъти дневно.
Ако е възможно, разхождайте я далеч от собствената ви територия.
Повечето хора искат да знаят кога да започнат да дават на кучките си хлорофил. Отговорът е - щом забележите издуване на вулвата и отделянето на кръв от половия тракт.
Периодът на разгонване варира силно при различните кучки, но средният е девет до петнадесет дни.
Някои кучки се разгонват само веднъж годишно, а други до четири пъти в годината. Повече се разгонват два пъти годишно.
Кучката е готова за съешаване щом секретът намалее, а тя започне да държи опашката си настрани. Това е моментът, когато независимо дали използувате хлорофил. или не, се препоръчва внимателно изолиране от всякакви мъжки кучета за деветнадесет дни.
Ако разголената кучка избяга и случайно се чифтоса, може да се предизвика ново разгонване със специален препарат, приложен от ветеринарен лекар, и така бременността се прекратява. Това обаче трябва да бъдеизвършено бързо.
Старото схващане, че ако една кучка избяга и се чифтоса с мелез, то тя ще бъде "обезчестена" завинаги, е глупост. Телегонията, както я наричат, има много последователи, но от научна гледна точка е безсмислица.
Това, което е възможно обаче, е кучката да роди както чистокръвни кученца, така и мелези, поради факта, че тя се чифтосва няколко пъти с различни мъжки и всяко чифтосване може да създаде кученца. Чистокръвните кученца си остават такива и по никакъв начин няма да са "опетнени" за бъдеща "употреба" за породата; мелезите винаги ще бъдат мелези. Ето така е възникнала идеята за телегонията. Естествено, човек, който е бил достатъчно небрежен, за да пусне една ценна кучка докато е разгонена и тя се чифтоса, никога няма да си го признае.

 

Източник





{START_COUNTER}