При лоша миризма

ЛОШИ МИРИЗМИ
кучето, което мирише или има лош дъх, е едно не особено приятно същество. Отговорност на стопанина е кучето да е чисто и приятно ухаещо.
Развалените зъби и натрупването на зъбен камък могат да причинят лош дъх. затова зъбите трябва често да се проверяват.
Също така трябва от време на време да миете устата на кучето си. Помислете за храната и също нечистотиите, които то докосва с устните си.
Течността от препълнените анални жлези придава на кучето ужасна миризма. Ако това е причината, заведете кучето за изстискване при ветеринарен лекар.
Събирането на газове се причинява от твърде мазната диета коригирайте това, и край на един от източниците на кучешки миризми.
Урината на мъжките кучета мирише повече от тази на женските измийте кучето с добър кучешки сапун, и край на тази миризма.
Витамин А в големи количества в продължение на няколко седмици подпомага храносмилането и намалява риска от събиране на газове.
какъвто и да е секрет от влагалището на женското куче мирише ужасно и изисква незабавно внимание. Може да става въпрос за начало на пиометра или възпаление на матката.
Някои кожни болести, като например крастата, имат ужасна миризма. Прегледайте кучето за оголени участъци, ако случаят е такъв.

 

Източник





{START_COUNTER}