Разходките

РАЗХОДКИТЕ
за разходките на кучетата се приказват много глупости. Повечето хора разхождат самите себе си много по-вече от кучето, когато се шляят из града, за да разглеждат витрините или пък докато вечер обиколят два пъти квартала. Ако не можете да дадете на кучето си разходки, то можете да го пускате да се забавлява в градината при хубаво време.
Много хора, доста от тях по-възрастни, които трябва да се грижат за собственото си здраве, се превръщат в мъченици, като разхождат кучетата си при всякакво време. Правете най-доброто по силите си за вашия любимец и той няма да ви се сърди, че е пропуснал уханието на природата. кучетата бързо свикват с даден режим, когато не познават друг. Разходките имат две страни. Съществува жизнено важното движение, необходимо, за да бъде кучето в добро здраве, и онова допълнително раздвижване, което доставя на кучето, и може би на стопанина, удоволствие, но което не е необходимост. Първото трябва да бъде осигурявано, а второто не е задължително. кучето бързо улавя настроенията на стопанина си и понякога не моли за разходва, ако мисли, че стопанинът е твърде разтревожен или зает, за да излиза. И най-малкият знак за промяна в разположението на собственика обаче, и кучето е в очакване и готово за забавление. Удоволствие е да имаш интелигентно куче!
        
    Определени кучета имат нужда да следват господаря или господарката си, докато последните се движат пеш или на кон мили наред, всеки ден (или дори да се движат след кола, ако са правилно научени да не излизат от банкета).
Има кучета, които никога не стоят на едно място и постоянно молят да бъдат изведени. Те са уморителни за един зает стопанин, и все пак няма определена порода, за която твърдо да се заяви, че има нужда от "тонове" движение. Срещат се боксери, които никога не остават неподвижни, и боксери, които едва могат да бъдат "завлечени" на разходка.
Всичко зависи от индивидуалната природа на конкретното куче. Също така зависи и от първоначалното обучение, когато кучето е дошло най-напред в дома ви. В началото може да сте толкова развълнувани от факта, че имате куче, че да го извеждате ежедневно на дълги разходки. кучето изпитва удоволствие и започва да свиква с този режим. С изчерпването на ентусиазма на собственика обаче, кучето започва да получава все по-малко движение и така опашката му увисва и именно затова кучето започва да разкъсва предмети и става проблемно за гледане. кучетата са "традиционалисти", така че започнете по начина, по който наистина мислите да продължите, и не се увличайте в началото от ентусиазъм, за който няма надежда да поддържате.
Ако сте възрастни или страдате от някакво неразположение, това не означава, че не може да имате куче. Просто трябва да бъдете изключително внимателни какъв тип куче си избирате, ако имате телесен недостатък. Добре е да си купите малко куче "играчка", за предпочитане по-възрастно куче вместо пале. Ако е възможно, изберете някое, което навярно ще харесва да гони топки за упражнение. Йоркширските териери имат "спортни натури" и биха връщали топката толкова дълго, колкото ви се иска да им я хвърляте.

Източник





{START_COUNTER}